2:11 pm Новини

Максимум практичних вмінь і жодних нудних лекцій: запрошуємо журналістів на безпекові тренінги у жовтні

Збереження життя та здоров’я журналіста, особливо під час роботи в умовах війни, є надзвичайно важливим. Безпекові тренінги, які організовує «Асоціація незалежних регіональних видавців України», покликані допомогти медійникам підготуватися до роботи в естремальних умовах, а також у випадку загрози для них чи тих, хто перебуває поруч.

У жовтні разом із професійними тренерами із Великобританії ми плануємо провести у Львові два безпекові тренінги для медійників: 2-3 жовтня та 4-5 жовтня. За ці дні ви на практиці відпрацюєте купу необхідних практичних навичок, щоб почуватися більш впевненими під час обстрілів та повітряних атак.

Уже понад 50 медійників з усієї України відвідали такі тренінги раніше. І вони можуть підтвердити: тренери допомагають відпрацювати навички на практиці. 

— Жодне місто в Україні сьогодні не можна назвати безпечним. Тому важливість таких навчань є дуже цінною для всіх громадян, а тим паче для журналістів, які працюють на лінії фронту, на прикордонних чи звільнених територіях. Навички першої допомоги можуть врятувати власне життя чи життя колег. Курси з безпеки також включатимуть обговорення етичних аспектів роботи журналіста під час війни, таких як захист прав людини, об’єктивність та відповідальність за розповсюдження інформації. Крім того, медійники повинні навчитися планувати та виходити з небезпечних ситуацій, включаючи втрату зв’язку та інші несподівані обставини, — розповідає деталі директорка «Асоціації незалежних регіональних видавців України» Оксана Бровко, — розповідає деталі директорка «Асоціації незалежних регіональних видавців України» Оксана Бровко. 

Зміст курсу, який чекає на учасників:

• Планування перед поїздкою на фронт та оцінка ризиків;

• Особиста безпека та безпека подорожей;

• Оцінка ситуації та поранених;

• Потерпілий у непритомному стані та лікування дихальних шляхів;

• Інформаційна та комунікаційна безпека;

• Управління особистими конфліктами;

• Ефекти зброї та реакція на вогонь;

• Робота з кровоточивими ранами, включаючи балістичні травми;

• Наземні міни, вибухонебезпечні пережитки війни та саморобні вибухові пристрої;

• Розуміння посттравматичного стресу.

Тренінг для журналістів є безоплатним. Учасникам компенсуємо витрати на проїзд, проживання  та харчування. 

Щоб зареєструватися, треба заповнити ФОРМУ.

Тренінг реалізується Асоціацією Незалежних Регіональних Видавців України в рамках проєкту Міжнародний фонд страхування журналістів за підтримки Europäisches Zentrum für Presse- und Medienfreiheit (ECPMF).

До зустрічі! Будьте в безпеці! 

(Visited 395 times, 1 visits today)

Close