11:26 am Новини

Українські медійниці обговорили з сенатором з медіа Карстеном Бросда як підтримувати українські медіа під час війни

Минулого тижня Асоціація незалежних регіональних видавців України організували можливість медійницям з українських локальних медіа відвідати Гамбург та поспілкуватися з журналістами німецьких медіа та політиками.

Свобода слова в країні під час війни, вплив на медіа влади та бізнесу, контроль корупції – це ті питання, якими цікавляться колеги. Що означає продовжувати незалежну журналістику під час війни? І як німецькі медіа можуть підтримувати незалежні локальні медіа в Україні?

Про це та про нашу спільну боротьбу Оксана Бровко, директорка АНРВУ, розповіла сенатору медіа Карстену Бросда.

Оксана Бровко: “Говорили про те, як ми організовуємо міжнародну підтримку незалежних регіональних медіа, від куленепробивних жилетів для журналістів на фронті до навчальних програм під час війни та фінансової допомоги на виготовлення важливого контенту. Понад 86 локальних медіа сьогодні – підтримані нашою асоаціацією. Тому що локальна преса під час війни – це чи не найважливіше джерело перевіреної інформації. І досить часто саме ця інформація рятує життя місцевих жителей.”

Журналістки – учасниці групи дали розуміння свого повсякденного життя та викликів, які стоять тепер перед ними і в повсякденному житті, і в професійному.

Це був важливий перший крок для того, щоб отримати підтримку та зберегти незалежну пресу в регіонах України.

До перемоги.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Close