8:52 pm Новини

Як локальні редакції зберегли свої медіа під час війни: досвід колег

З початком повномасштабного вторгнення росії «Асоціація незалежних регіональних видавців України» допомагає майже 80 незалежним регіональним медіа зберегти свої команди та сприяє виготовленню і розповсюдженню професійного контенту під час війни. Психологічна, матеріальна і технічна підтримка — це те, що вдається забезпечувати постійно.

А ще з липня вдалося запустити програму «Міжнародний фонд страхування журналістів», завдяки чому медійники можуть отримати страхування під час відряджень у небезпечні регіони. Подати ЗАЯВКУ можна безоплатнно і швидко.

Зараз Асоціація продовжує реалізувати програму для підтримки локальних медіа на виготовлення соціально важливого та чутливого контенту під час війни. Редактори та директори локальних редакцій у цьому матеріалі розповідають, наскільки помічною є для них співпраця із АНРВУ, що саме вдалося зробити та на що розраховують медіа, аби зберегти свої колективи, репутацію та вплив у регіонах. 

Юрій Кисіль

Юрій Кисіль, директор редакції сайту «https://ye.ua»:

— Підтримка медіа та журналістів під час війни є надзвичайно важливою. Завдяки допомозі «Асоціації незалежних регіональних видавців» ми збільшили гонорари працівникам. Зберігши команду, змогли досягти приросту трафіку на наші платформи. Зараз реалізуємо нові проєкти, цікаві для читачів. Тож ми дуже вдячні за допомогу та підтримку. 

Тетяна Цирульник

Тетяна Цирульник, головна редакторка сайту «kolo.news», Полтава:

— Я добре пам’ятаю, як з початком війни у нас була повна зневіра в ситуації, ми не розуміли, що відбувається і куди рухатися далі. І тут раптом прийшов лист від Оксани Бровко, що ми отримаємо фінансову допомогу. Це мене надзвичайно потішило, я безмежно вдячна за підтримку, завдяки ній я змогла виплачувати кошти працівникам та зберегти нашу редакцію. 

Сергій Болотов

Сергій Болотов, директор «grivna.ua», Херсон:

— Проєкт нас просто врятував. Це як послання з неба. У Херсоні була дуже складна ситуація, ми фактично втратили весь свій медіабізнес. Не було звідки взяти гроші. Завдяки проєкту та підтримці «Асоціації незалежних регіональних видавців»  ми змогли хоч якось втриматися. 

Світлана Омельчук

Світлана Омельчук, директорка сайту «ogo.ua», Рівне:

— Лонгріди потребують затрати часу та журналістських зусиль. Але в час війни вони дуже необхідні. Хоча далеко не всі медіа можуть їх готувати. Завдяки підтримці ми старалися це зробити. Що я хотіла б на наступний період? Хочу розвивати відеопроєкти, щоб ставити і відео, і текстовий варіант на свої платформи. 

Геннадій Дерибас, директор редакції «mig.com.ua», Запоріжжя:

— Бізнес у нас не рухається, реклами немає, кожна копійка дуже дорога.  Завдяки підтримці проєкту ми змогли підготувати багато класних матеріалів, які сподобалися і нашим читачам, і самим журналістам. Вони працювали з об’ємними темами. А це досить хороший досвід. 

Вікторія Кучурка

Вікторія Кучурка, директорка у «odessa-life.od.ua»

— Це дуже приємно відчувати підтримку медіа під час війни, а особливо якщо вона постійна. Хочу подякувати Оксані Бровко, яка постійно турбується про те, як у нас справи і старається допомогти всім, чим можливо. Допомагати один одному зараз надзвичайно цінно. 

Читайте нас у ФЕЙСБУК.
Тут більше про різні програми підтримки медійників
.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Close