4:47 pm Новини

Журналістів навчатимуть цифрової та особистої безпеки: встигни подати заявку

Правильна підготовка та освіта можуть допомогти журналістам у небезпечних ситуаціях зберегти себе і тих, хто поруч. Гарна новина для медійників з України — у Львові 23-26 листопада відбудеться корисний захід, який складається із двох блоків: тренінгу з ІТ-безпеки та безпекового тренінгу.

Разом із професійними тренерами із Великобританії ви відточите практичні навички, що допоможуть почуватися більш впевненими під час обстрілів та повітряних небезпек. А завдяки ІТ-спеціалістам навчитесь бути стійкими до кібератак та впевненими у своїй професійній діяльності.

Захід організовує «Асоціація незалежних регіональних видавців України» в рамках проєкту «Міжнародний фонд страхування журналістів» за підтримки Europäisches Zentrum für Presse- und Medienfreiheit (ECPMF) та EU4IM.

Чому важливо побувати на цьому курсі?

Журналісти повинні мати усвідомленні стосовно потенційних ризиків та загроз, із якими вони можуть зіткнутися в роботі під час відряджень у зони бойових дій і не тільки. Насправді у воєнних умовах жодне місто в Україні не можна назвати безпечним. Медійникам необхідно розуміти, як вести себе у критичних ситуаціях та вміти правильно надати допомогу самим собі чи тим, хто поруч.

Цифрова безпека не є менш необхідною. Адже захист особистих та професійних даних є надзвичайно важливим для журналістів. Погодьтесь, навчитися використовувати безпечні паролі, шифрування та інші інструменти для захисту своєї інформації в мережі — помічне вміння.

Працюючи на небезпечних територіях та з різною інформацією, важливо мати безпечні засоби комунікації, захищені месенджери та інші інструменти для захисту приватності.

— Навички першої допомоги можуть врятувати власне життя чи життя колег. Курси з безпеки також включатимуть обговорення етичних аспектів роботи журналіста під час війни, таких як захист прав людини, об’єктивність та відповідальність за розповсюдження інформації. Крім того, медійники повинні навчитися планувати та виходити з небезпечних ситуацій, включаючи втрату зв’язку та інші несподівані обставини, — розповідає деталі директорка «Асоціації незалежних регіональних видавців України» Оксана Бровко. 

Зміст курсу, який чекає на учасників:

• Планування перед поїздкою на фронт та оцінка ризиків;

• Особиста безпека та безпека подорожей;

• Оцінка ситуації та поранених;

• Потерпілий у непритомному стані та лікування дихальних шляхів;

• Інформаційна та комунікаційна безпека;

• Управління особистими конфліктами;

• Ефекти зброї та реакція на вогонь;

• Робота з кровоточивими ранами, включаючи балістичні травми;

• Наземні міни, вибухонебезпечні пережитки війни та саморобні вибухові пристрої;

• Розуміння посттравматичного стресу.

Тренінги для журналістів є безоплатними. Учасникам компенсуємо витрати на проїзд, проживання  та харчування. 

Щоб зареєструватися, треба заповнити ФОРМУ. Поспішайте, адже кількість місць обмежена.

До зустрічі! Будьте в безпеці! 

(Visited 123 times, 1 visits today)

Close