8:03 pm Новини, Проєкти

Digital ABC (Module E): курс по впровадженню штучного інтелекту в редакціях

Програма WAN-IFRA Women in News Digital ABCs «Основи штучного інтелекту в редакціях» проводиться за підтримки DT Global в рамках програми EU 4 Independent Media (EU4IM), партнером консорціуму якої є WAN-IFRA.

В Україні локальним партнером програми є Асоціація Незалежні Регіональні Видавці  України (airpu.org).

Курс актуальний для всіх редакцій, що прагнуть запровадити штучний інтелект в своїх ньюзрумах, а також відповідати всесвітнім тенденціям створення сучасного контенту.

Це інтерактивна та інтенсивна 9-тижнева програма, спрямована на ознайомлення з основами та наслідками генеративного штучного інтелекту для індустрії новин, а також на сприяння обміну досвідом та налагодженню зв’язків між засобами масової інформації в європейських країнах-сусідах – Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

Digital ABC (Module E) проходить дистанційно, з 28 лютого по 24 квітня. За результатами навчання ви отримуєте знання, необхідні для якісних змін в редакції вашого онлайн видання. 


Дедлайн подачі заявок: 16 лютого 2024 року.

По успішному закінченню курсу ви матиме можливість подати заявку на грант для підтримки ідей щодо впровадження штучного інтелекту.

А також взяти участь в навчальному турі до Копенгагена для участі в WAN-IFRA News Media Congress, який відбудеться 27-29 травня 2024 року.

Про Digital ABC

Digital ABC розроблений програмою «Women in News» («Жінки у новинах») Всесвітньої асоціації видавців новин (WAN-IFRA). 

Це практичний навчальний онлайн-курс, присвячений впровадженню цифрової стратегії на практиці. Він складається з п’яти модулів (A, B, C, D, Е) і загалом містить близько 35 занять. Модуль А охоплює основи цифрових технологій, модуль В – цифрову компетентність і стратегію, модуль С – управління змінами, модуль D – контент-стратегію, а модуль Е – використання штучного інтелекту.

В умовах поширення інструментів і способів використання штучного інтелекту новинні ЗМІ мають бути готовими реагувати на численні етичні та практичні міркування, пов’язані зі штучним інтелектом, зокрема з генеративним штучним інтелектом. 

Як можна використовувати інструменти штучного інтелекту для підвищення продуктивності та ефективності роботи редакції, а також для кращого залучення аудиторії? 

Які етичні міркування пов’язані з дедалі більшим покладанням на інструменти штучного інтелекту? 

І які процедури чи політики мають запровадити редакції щодо використання штучного інтелекту? 

Цифрова журналістика є частиною нашої реальності, і для того, щоб вижити в довгостроковій перспективі, всі працівники ЗМІ повинні розуміти цифрову стратегію та бути готовими до змін у своїх організаціях. Глобальна пандемія, кліматична криза та нові технології штучного інтелекту зробили цю потребу ще більш нагальною.

Цей модуль, що складається з 5 частин, поєднує самостійне навчання з коучингом наживо та груповими вебінарами, щоб забезпечити стисле, практичне та актуальне підвищення кваліфікації для керівників та журналістів редакцій.

Хто може подати заявку?

Модуль Е відкритий для менеджерів середньої ланки, редакторів, журналістів, веб-редакторів, виробників контенту, редакторів новин, а також комерційного персоналу у сфері реклами, маркетингу, управління персоналом, фінансів та операційної діяльності. 

Ми заохочуємо організації реєструвати учасників з різних сфер бізнесу, щоб вони могли працювати разом і вчитися один в одного. 

Важливим аспектом при відборі учасників буде знання англійської мови.

Як подати заявку на участь у курсі?

Щоб подати заявку на участь у курсі, будь ласка, заповніть форму тут.

Коли закінчується прийом заявок?

Кінцевий термін подачі заявок –16 лютого 2024 року.

Коли починається курс?

Модуль Е розпочнеться 28 лютого 2024 року онлайн-сесією. Модуль триватиме до кінця квітня 2024 року.

Чи є курс сертифікованим?

Учасники отримають сертифікат – Завершення курсу «Digital ABC» – Модуль Е після повного проходження курсу та виконання всіх завдань. 

Яку частку курсу займають «домашні завдання»? Що очікується для виконання завдань?

Ви можете розраховувати на 1-2 години на тиждень на кожному занятті.

Фінальне завдання слугуватиме платформою для подачі заявки на конкурс з підтримки виробництва контенту, що фінансується ЄС в рамках програми EU4IM, який буде оголошено в третьому кварталі 2024 року. 

Пропозиції повинні включати ключові висновки та інструменти, отримані в рамках програми. Проходження Модулю «E» є обов’язковою умовою для розгляду заявки на підтримку виробництва контенту. Заявки розглядатимуться неупередженою експертною групою. Можливе фінансування до 30 проектів максимальною вартістю 15 000 євро кожен. Пропозиції подаються як 4-те і останнє завдання в рамках Модуля штучного інтелекту.

(Visited 361 times, 1 visits today)

Close