9:02 pm Новини, Проєкти

Регіональні медіа освоюють штучний інтелект: стартував міжнародний навчальний курс

Великі новини для регіональних медіа України! Від 28 лютого «Асоціація Незалежних Регіональних Видавців України»  у партнерстві з WAN-IFRA та EU4IM розпочали міжнародний курс Digital ABC Модуль Е «Епоха штучного інтелекту в редакції», до якого долучилися шість країн.

Участь у проєкті беруть понад 100 осіб. 28 із них представляють 14 регіональних медіа України. Усі вони отримали можливість удосконалити свої навички із впровадження штучного інтелекту в їхню роботу. Від автоматизації рутинних задач до створення персоналізованого контенту для читачів – можливості безмежні. 

Про те, як виникла ідея курсу, розповідає директорка «Асоціації незалежних регіональних видавців України» Оксана Бровко.

— Минулого року у співпраці із WAN-IFRA та EU4IM ми реалізували проєкт по стратегічному плануванню для дев’яти українських редакцій. Він був настільки успішним, що ми вирішили зробити актуальний курс по штучному інтелекту та розширити географію учасників на шість країн — Україну, Грузію, Азербайджан, Арменію, Молдову та Білорусь. Навчаня стартувало 28 лютого і триватиме до травня, — розповідає Оксана Бровко.

Програма курсу складається із п’яти навчальних блоків про те, як штучний інтелект уже можна використовувати в редакціях і як правильно організувати роботу колективів. Учасники не лише відвідуватимуть вебінари, а й виконуватимуть домашні завдання та ділитимуться власними напрацюваннями. 

— Насправді це дуже корисно та цікаво, адже щотижня медіаменеджери та журналісти з різних країн мають можливість збиратися разом та обмінюються досвідом, корисними лайфхаками про те, як уже застосовують штучний інтелект у своїй роботі. Крім того, вони ділитимуться актуальними медіатенденціями, що буде в нагоді і українським, і закордонним редакціям, — продовжує пані Бровко. 

Міжнародний курс надасть не тільки знання та інструменти, але й міжнародний досвід від провідних експертів у галузі ШІ. Це шанс покращити якість роботи та відкрити нові горизонти для розвитку регіональних медіа.

Учасники проєкту з наступних редакцій:

Леся Лазоренко із Кременчуцький ТелеграфЪ

Наталія Бурлаку із Новини Тернополя на 20 хвилин

Сергій Первозванський із Молодий Буковинець 

Ярослав Сухомлин із www.0462.ua

Ольга Нікітюк із 0462.ua

Тетяна Цирульник із Коло. Всі новини Полтави

Анна Зарудська із Kolo.News

Марина Левчук із Kolo.News

Наталія Пахайчук із Rayon.in.yua

Yuliya Kotlyar із Одеське життя

Іван Свищ із Одеське життя

Інна Мусієнко із DT Global

Володимир Гординський із Сімейна газета

Юрій Кисіль із Сайт Є. Новини

Юлія Дукач із Texty.org.ua 

Наталія Романишин із Texty.org.ua

Анна Семенова із Молодий Буковинець

Сергій Болотов із Гривна. UA

Інна Гаджинська із Texty.org.ua

Людмила Сороковська із Гривна. UA

Світлана Омельчук із ОГО

Іванна Лазар-Виноградова із Новини Тернополя на 20 хвилин

Наталія Ніколенко із Гривна

Роксонала Жукова з Кременчуцький ТелеграфЪ

Артем Коваленко із Кременчуцький ТелеграфЪ

Руслана Горгола Кременчуцький ТелеграфЪ

Вадим Павлов із Новини Вінниці  на 20хвилин

Максим Фарина із Новини Хмельницького на vsim.ua

Програма WAN-IFRA Women in News Digital ABCs «Основи штучного інтелекту в редакціях» проводиться за підтримки DT Global в рамках програми Media Neighbourhood (EU4IM), партнером консорціуму якої є WAN-IFRA.

В Україні локальним партнером програми є Асоціація незалежних регіональних видавців України.

Більше про навчання та можливості, які може використовувати і ваше медіа, розповімо згодом на сайті Асоціації та будемо додавати на сторінці у Фейсбук. Тож стежте за оновленнями.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Close